Ден 11: Дом на молитва

11.Ние сме призвани да бъдем Дом на молитва за нациите, да работим със Святия Дух за установяването на Божието Царство чрез ходатайствена молитва.

Това назидание е част от поредицата #35ДниНаОткровение, която има за цел да разясни в по-голяма дълбочина същността на Хартата на Християнски Център ПреломМожете да следите тези публикации и във Фейсбук, под хаштага #35ДниНаОткровение.

Не всички хора, включително вярващите, имат едно и също разбиране за силата на застъпническата молитва. Можем спокойно да кажем, че всъщност са малцинство тези, които някога са имали търпението, решителността и вярата да влязат в „дълбоките“ места на застъпничество и ходатайство. Още по-трудно е такива хора да се свържат с други като тях, а наистина е живо чудо молещите се да успеят да „заработят“ заедно за измолването на Божията воля, и то в дългосрочен план.

Молитвата по принцип е неестествена за човешката природа, по-специално за възрастните, които са свикнали да мислят и действат независимо от Бога. Малките деца нямат проблем да се обръщат към родителите си и да ги молят за какво ли не. Ако връзката между дете и родител е здрава, истинска и любяща, детето иска, понеже знае, че ще получи това, за което се моли.

Исус ни учи да станем като децата. С детска вяра да се обръщаме към Бога и да очакваме Той да ни даде това, за което Го молим.

Едно от нещата, за които Той директно ни насърчава да искаме, са народите.

Поискай от Мен и Аз ще Ти дам народите за Твое наследство и земните краища за Твое притежание. Пс. 2:8

Това всъщност е един от така наречените „месиански псалми“, т.е. псалми, в които Святият Дух ни разкрива детайли от взаимоотношенията между Бога и Неговия Помазаник (Избраник), Месия.

Бог казва на Своя Избраник (Месия) да поиска от Него народите за Свое наследство. Исус е наследил народите. Ние можем да искаме народите от Бог Отец в името на Исус. Можем да поискаме народите да се обърнат и да се предадат на Него.

Това е есенцията на застъпническата (ходатайствена) молитва.

Християнски Център Прелом е призван да бъде Молитвен Дом за народите. Именно понеже този призив от Него е част от нашето духовно ДНК, ние сме благословени с Молитвен Център Кармил – ходатайственото служение на Прелом. На планината Кармил пророк Самуил измоли духовен пробив за Израел в своето време. Не понеже Израел го заслужаваше, а защото Бог желаеше да им го даде.

Молитвен център Кармил има за цел да създаде условия за това всички християни в София, не само църква Прелом, да имат място, в което могат да идват и да се молят. Използваме този материал да поканим хора, които вярват в силата на ходатайствената молитва, да влязат в контакт с нас и ако желаят да използват Молитвен Център Кармил, за да идват и да се молят – сами или със свои приятели – да се свържат с нас, за да направим това възможно.

Чрез силата на молитвата можем да се молим за народи, които са от другата част на света, за хора, които може би дори никога няма да видим. Можем да измолим движението на Бога на земята, което несъмнено ще е за благословение за всеки, който се предаде на такава молитва – лично за него/нея и за България.

 

Каним ви да се абонирате за нашия мейлинг лист, ако желаете да ви държим в течение за всички нови материали по темата.

Георги Бакалов

Основател, Християнски Център Прелом